Geng 606

Selasa, 12 April 2011

Program Pensiswazahan Guru di USM

Sejak hari pendaftaran hingga ke hari ni, macam-macam keadaan dan situasi telah sy lihat samaada di sek atau dari portal/blog yang membincangkan atau mengemukakan soalan-soalan logik@ xlogik mengenai program ini. UPSI dengan caranya dan USM dengan caranya telah membuat guru-guru menjadi serba x kena, dunianya telah menjadi kelam kabut! hehehe seronok jugak tengok cikgu-cikgu ni... Antara soalan yang selalu ditanya ialah:
a. macamana nak download modul?
b. borang perjanjian bila nak hantar?
c. kelas bila?
d. kenapa usm xsama dengan upsi?
e.kenapa banyak subjek dalam sehari punya kelas?
f. kumpulan x ngam!
g. kelas kat mana?
h. dan banyak lagi....

Sebenarnya guru-guru ni kena belajar rileks dan sabar.... guru kena ubah cara pemikiran terutama dalam ICT. Jangan ini xtahu itu xtahu...payah la cikgu! Program Pensiswazahan Guru ni perlu guru menggunakan komputer dengan lebih kerap dan selalu mencari maklumat berkaitan subjek bagi sem 1 ni.

Jangan kelam kabut, selalu tanya dan follow apa yang cikgu2 lain buat! Rujuk website yang berkaitan Program Pensiswazahan Guru untuk maklumat terkini.....

1 ulasan:

  1. kelas sabtu ni mengikut kumpulan,rujuk website usm ni Program Pensiswazahan Guru

    BalasPadam